Сутерен.мк

Пронајдено младенче од „дух ајкула“

Научници од Нов Зеланд пронашле ретко младенче „дух ајкула“, малку познат вид риба која живее во длабочините на океаните. „Дух ајкула“ ретко се забележува, а средбата со младенчето е уште поретка појава!

Јајца од рибата „дух ајкула“

Научниците велат дека ова откритие ги појаснува анализите за најмладиот стадиум на овој вид. Рибата ја пронашле случајно додека ја истражувале подводната популација.

Длабоководните видови тешко е да се пронајдат, особено оние како „дух ајкулата“ и се прилично мистериозни.

„Дух ајкулата“ не е вистинска ајкула, туку вид риба која е блиско поврзана со ајкулите и ражите.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *