Сутерен.мк

Путин си ги испоштова богаташите!

Обраќајќи им се на претставниците на руската деловна заедница, Путин рече дека „Москва нема друг избор освен да дејствува во Украина и дека руските партнери треба да го разберат тоа и да не ги туркаат од системот“, објави Спутник!

Путин, изјави дека владата треба да им даде поголема слобода на претприемачите, „но дека не може да предвиди геополитички ризици“.

Тој призна дека, иако средбата со претставниците на бизнис заедницата била однапред планирана, таа сепак се одржала „под нестандардни услови“.

– Тоа што се случи е присилна мерка – изјави Путин за „воената операција“ во Украина.

– Не ни оставија никакви шанси да постапиме поинаку. Безбедносните ризици беа создадени на тој начин што беше невозможно да се одговори со други средства – рече тој.

Путин во четвртокот рано наутро изјави дека „одлучил да започне специјална воена операција“.

Како што наведе „Спутник“, тој ја нарече ситуацијата „живот и смрт“ за Русија по годините поминати од земјите од НАТО.

Набргу по неговото обраќање, светските медиуми почнаа да пренесуваат извештаи за експлозии низ Украина.

Извештаите исто така велат дека Русите се на само 15 километри од Киев, додека НАТО распоредува дополнителни сили на исток и има сто авиони на подготвеност.

Кремљ во четвртокот објави дека воената операција против Украина ќе трае онолку колку што е потребно.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *