Сутерен.мк

Рекле за вистината…

  • Мојот главен сведок дека ја зборувам вистината е мојата сиромаштија.

Сократ, грчки филозоф (469 – 399 г.п.н.е.)

  • Додај неколку капки отров на полувистината и ќе добиеш апсолутна вистина.

Ерик Хофер, американски филозоф и работник на пристаниште (1902 – 1983)

  • Вистината понекогаш може да излезе и од устата на Ѓаволот.

Томас Фулер, англиски свештеник и писател (1608 – 1661)

  • Вистината е поголем странец отколку фантазијата.

Марк Твен, американски книжевник (1835 – 1910)

  • Од денот кога една вистина ќе победи, неа толку ја преувеличуваат што таа станува лага.

Бенџамин Дизраели, англиски државник (1804 – 1881)

  • Луѓето не ја бараат вистината, тие само сакаат да не се видат лагите.

Иља Еренбург, руски книжевник (1891 – 1967)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *