Сутерен.мк

Симптоми

Фејсбук с(р)еќавања…

****

Абе, и јас можам до успехот, па долу, па пак, горе, а после долу до дното и, од почеток – се. Ама ми фалат дилери, доктори, полицајци и попови, литри бурбони, пријатели на повик… Пари фалат, пари.

****

Кубизмот изгледа како купчиња искршени садови во домаќинството. Исто како и бракот. Ој, Пикасо гение!

****

Се ни зедоа. Дури и сеќавањата на иднината.

****

Љубовта е најлесниот дел. Со последиците е маката.

****

Никогаш не е доцна да почнеме да го игнорираме мислењето на луѓето кои не ја знаат нашата страна на приказната.

****

Грдотијата е помоќна од убавината бидејќи, трае и трае и трае…

****

Јас сум прелепотица, витка, во најгодините, во врвот на мозочната активност.
Само сум, асимптоматска.

****

Како тоа мислите „да се видиме и на оној свет?“
Па едвај и на овој ве трпам, камоли уште на еден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *