Сутерен.мк

Три нови лавчиња во Скопје

„На Светскиот ден на среќата, со вас споделуваме една најсреќна вест- Во Скопје ЗОО после повеќе од 20 години се родија лавчиња, објави Зоолошката градина!

Мајката Бела која во Скопје дојде од Германија, грижливо ги чува своите мали бебиња, а таткото Чака, инаку, е дојден од Франција.


„Сите вработени се согласни дека ова е една од најубавите работи кои се случиле во Зоолошка градина Скопје. Внимаваме мајката и малите да се безбедни и да ги имаат сите услови во внатрешното живеалиште каде што моментално се под постојан надзор“, велат од ЗОО Скопје.
Посетителите ќе имаат можност да ги видат малите лавчиња кога тие ќе бидат доволно возрасни да можат самостојно да се движат низ надворешното живеалиште.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *