Сутерен.мк

Ужас во Канада

Полицијата и денеска со сила ги растеруваше демонстрантите кои ги блокираа улиците во Отава и ја превзема контролата над камионите.

„Ви кажавме да си одите. Ви дадовме време да си одите. Бевме спори и методични, а вие нападни и агресивни кон полицајците и коњите . Врз основа на вашео однесување, одговараме со вклучување на шлемови и пендреци заради нашата безбедност“, објави полицијата на Отава на Твитер.

Разбивањето на „Конвојот на слободата“ од страна на полицијата започна вчера.

Демонстрациите на почетокот беа фокусирани на обврзната  вакцинација на возачите на камиони, но набрзо се претворија против работата на владата на Трудо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *