Сутерен.мк

Урбаниот пекол во светот

Дури 4,2 милијарди луѓе живеат во градовите. Се проценува дека до 2050 година две третини од вкупната светска популација ќе биде населена во урбаните средини.

Како тоа ќе изгледа останува да видиме, а моментната ситуација во светските метрополи каде што урбанизмот е тргнат наопаку е претставена на фотографиите подолу…

Дака, Бангладеш
Јужна Кореја
Каиро, Египет
Кина
Лагос, Нигерија
Малезија
Менхетен, Њујорк (САД)
Санкт Петерсбург, Русија
Тексас, САД

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *