Сутерен.мк

Франција уапси функционери за педофилија

Четириесет и осум лица, осомничени дека масовно преземале и гледале слики и видеа со детска порнографија, вчера и денеска се уапсени во Франција. Меѓу нив има локални избрани функционери и луѓе кои работат во контакт со млади малолетни лица.

Овие лица се уапсени низ целата територија на Франција, за време на операција координирана од ОЦРВП (Централна канцеларија за сузбивање на насилството врз лица).

Во моментов уапсените се во полициски притвор. Целта била лица осомничени за масовно користење детска порнографија, понекогаш со „особено насилна“ содржина, наведува полицискиот извор.

Сите уапсени се мажи, главно на возраст од околу четириесет години и сите живеат „нормален“ живот.. Најмладиот има 26 години, најстариот 79 години. Засегнати се сите социјални категории: избрани функционери, работници, раководители, но и пензионери.

Покрај сомнежите за користење детска порнографија, целта на истражителите за време на полицискиот притвор е да откријат дали некои од овие мажи биле способни да преземат акција и на тој начин би можеле да бидат цел на кривично гонење за детски криминал.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *