Сутерен.мк

Холандија го укинува полицискиот час

Од 28 април во Холандија ќе биде укинат полицискиот час, што беше воведен за прв пат после Втората светска војна и што доведе до нереди во земјата невидени во последните неколку децении, но владата и покрај тоа не попушти, па забраната за движење ноќе и понатаму е на сила.

Од почетокот на епидемијата во Холандија се потврдени 1 417 772 случаи на коронавирус, а од последиците на болеста, починаа 16 965 луѓе.

Полицискиот час е на сила веќе три месеца, што значи дека толку време не работат ни рестораните, ни кафулињата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *