Сутерен.мк

Холандската Венеција

Хитхорн (Giethoorn) е идилично село во холандската провинција Оверизел, кое привлекува туристи со своите живописни пејсажи и шармантна архитектура.

Се гордее со многубројните канали кои се протегаат на околу 90 километри и над 170 дрвени мостови.
Во селото е забрането возење автомобили.

Локалното население, кое брои околу 2 800 луѓе, како и туристите се движат низ Хитхорн пеш, со мали бротчиња или со велосипед.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *