Сутерен.мк

Холандската каса за осамени

Холандскиот синџир супермаркети, Џамбо, воведе бавни каси кога откри дека некои луѓе уживаат во разговор додека плаќаат за своите производи.

Дополнителниот личен допир им помага на многу луѓе, особено на постарите, да се справат со осаменоста.
Па така, Џамбо, холандскиот синџир супермаркети, воведе бавни каси кога откри дека некои луѓе уживаат во разговор додека плаќаат за својата стока.

Првата Клетскаса или каса била отворена во 2019 година во гратчето Влимен. Минатата година беа отворени уште 200. Главниот мотив за отворање на „бавните каси“ е борбата против осаменоста, особено кај постарата популација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *