Сутерен.мк

Храбар и жесток роман

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Катерина, Велика и Мала“ на црногорската писателка која живее во Хрватска Оља Кнежевиќ, во превод од хрватски на македонски јазик на Елена Саздовска.


Романот „Катерина, Велика и Мала“, кој е победник на конкурсот за необјавен роман на издавачката куќа ВБЗ од Загреб во 2019 година е хрватски бестселер. Тој е храбар и жесток роман. Авторката пишува директно, без задршка, без предрасуди и со страст за многу женски теми и дилеми, а посебно отворено за растењето, за љубовта, за сексот, за љубовните и за брачните врски.
Премиерна продажба на саемот на книгата во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *