Сутерен.мк

Што не се пие со кафе?

Лекови против дијабетес

Кафето може да го зголеми шеќерот во крвта кај некои поединци, што веројатно ќе се спротивстави на ефектите на антидијабетичните лекови. Дијабетичарите кои сакаат да пијат кафе треба внимателно да го следат шеќерот во крвта.

Лекови за тироидна жлезда

Студија покажала дека кафето го попречува левотироксинот на лековите за штитната жлезда. Кофеинот има и благо лаксативно дејство и ја зголемува количината на течност во столицата.

Витамини и додатоци во исхраната

Витамините нема да помогнат многу ако нивните својства премногу брзо поминат низ вашиот дигестивен систем пред да имаат некаков позитивен ефект. Кафето е диуретик и може да доведе до губење на витамини растворливи во вода, како што се витамините Б и витаминот Ц кога се земаат заедно. Кафето може да ја ограничи или намали апсорпцијата и на железото и калциумот.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *