Сутерен.мк

Што треба, а не не учат наставниците?

Во школските клупи со години не затрупуваат со милиони информации, технички оспособувања, учење странски јазици… кои би требало во иднина од нас да направат одговорни и корисни луѓе. Меѓутоа, речиси нема ни една лекција за нештата што навистина ќе го кројат нашиот живот, па нив ги учиме на потешкиот начин. Еве листа за часови што би требало да бидат задолжителни во формалното образование…

* Колку ни се важни мислите?

* Како да простиш?

* Како да располагаш со парите?

* Како да одгледуваш сопствена храна?

* Како да се справиш со одбивањата и неуспесите во животот?

* Како да се сакаш себеси?

* Како да прифатиш различност и да не бидеш натпреварувачки настроен?

* Како да купиш сопствена куќа или стан?

* Како за запалиш оган и преживееш во дивина?

* Како да се однесуваш во тешки ситуации?

* Како искрено да ги покажеш чувствата?

* Како да се формираш сопствени вредности и да им останеш доследен?

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *