Сутерен.мк

Што да очекуваме од Владата?

Екипа на suteren.mk, увидувајќи дека е невозможно од авторитетите да се добие одговор на прашањата: „Дали сме се уште или не во транзиција?“ и „Кога ќе заврши тридецениската првобитна акумулација на капиталот?“ (не дека се срамежливи или скромни туку, не знаат!), направи една мини анкета меѓу граѓаните за нивното расположение за време на овие новогодишни празници?

Бидејќи малку ни е незгодно да ги напишеме коментарите, состојбата на теренот ви ја пренесуваме визуелно.

А последната илустрација е одговор на прашањето: „Кои бенефити ги очекуваат од старо-новата македонска влада во следната година?“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *