Светлана Антиќ-Јовчевска: Априлски флерт од мансарда

Вкусни ми се утринските голтки кафе под силната топлина на сончевите зраци. Проретчија шмукања од цигарите…

Кој за Корона, кој за љубов!?

Имам 70 години, а десет од нив сум вдовица. Неодамна, запознав еден фин човек исто така,…

Чудно, но вистинито

Кое суштество живее само еден ден, а кое најдолго? За што служат крилјата на нојот? *…

Здравите смртници и бесмртните лудаци

Во пролетта 1973 година, еден млад човек е хоспитализиран во психијатриската болница со дијагноза: кататона шизофренија.…

Десет ФБ правила

Не се нормално нумерирани. Се е како што треба. Забрането и казниво е користење на статуси…

Без зборови

Зборовите денес толку многу се намножија, што вредат колку еден барел нафта. Затоа ова се зборови…

Кога им се може…

Во врска сум веќе четири години со оженет човек и татко на две деца. Вљубена сум…

Која е првата социјална мрежа?

Се започнало во 1971 година, кога во еден истражувачки центар за прв пат, испратен е имејл.…

Славе Ѓорѓо Димоски: Творештвото е над наградите!

„Лично, имам повеќе познаници вклучени во функција на политичкиот апарат, кои единствено ги интересираше – како…