Игор Пачемски: Македонија никогаш не знаела да избере солист!

Големата тајна, која не е ни веќе тајна е дека се преселив во Македонија. Со се…

Југослав Петровски: Не јадам деца!

Авторот на најозборуваната претстава кај нас, „Евангелие по Јуда“, деновиве доживеа вистински триумф во Екситер (Англија)…

Димче Мешковски: Песок, чамец и лифт!

„Како актер, имав многу можности за патувања. А на тие патувања – доживувања, колу сакате! За…

Магдалена Андоновска: Време на промени

По шест месеци мислам дека веќе сите разбравме дека Корона вирусот го промени начинот на живот…

Егон Савин: Нема доволно силна пцост!

Факултет за драмски уметности завршил во Белград, во класата на Дејан Мијач. Со своите режисерски постановки…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Јасмин, сликарот и Даскалот

Топлата и спарна августовска квечерина тивко навестуваше дожд. Можеби и грмотевици или олуја. Сакав да не…

Васко Тодоров: По К-15, космонаут!?

Одејќи на закажаниот разговор со Тошо Малерот (1965 година, Радовиш), очекував (веројатно, како и сите кои…

Кирил Андоновски: Жив е! Не е жив!

“За Петре Прличко најстрашната работа беше кога некој или нешто ќе ја прекинеше пробата. Сепак, еднаш…

Косана Мазнева: Отпорна на просечноста!

Во своите два пратенички мандати таа изгради имиџ на жесток противник, но и пример како жената…