Сутерен.мк

43 илјади луѓе со погрешни резултати за Ковид-19!

Покрената е истрага веднаш штом луѓето реагирале бидејќи добиле негативни резултати за коронавирусот од ПЦР тестот во лабораторија во Вулверхемптон, Англија, откако претходно биле позитивни на уредот со кој се спроведува тестирање.


Се проценува дека во таа лабораторија биле спроведени 400.000 тестирања и дека околу 43.000 луѓе добиле неточни резултати во периодот од 8 септември до 12 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *