Сутерен.мк

Водата тежи, а облаците лебдат!?

Доколку водата е потешка од воздухот, зошто облаците не паѓаат на земјата!? А кој тоа вели…

Петар Арсовски: Двојниот живот на Бугер!

И пред и по историското „Земи цевку и работи“ со „седмата сила“ си немаше многу „оди…

Ѕвездан Георгиевски: Вештачкиот бог интернет

Кога зборуваме за интернет, зборуваме за Бог. Оваа еретична мисла произлегува не само од (пре)честата употреба…

(Не)раскинлива врска

Со дечкото со кој се забавувам неколку години веќе ми е здодевно, а мислам и дека…

Причини за радост

Грчки мит раскажува дека една прекрасна девојка – воин, израсната во безусловна слобода била своевремено најбрза…

Прескапи локации

Човек да се зачуди како е можно земја што речиси и да нема друго што да…

Кераца Висулчева: За Македонија, со љубов!

„Недоверлива сум, зашто луѓето погрешно ги сфаќаат зборовите. Особено кога се од устата на уметник. Културниот…

Надграден и проширен!

Овен За овните е општо познато дека акаат со главата во ѕид и кога вратата е…

Вистинската Светлост на Медена земја

Кон крајот на минатата година, на Фејсбук постирав една Вест која помина незабележано од домашните медиуми.…