Сутерен.мк

Светлана Антиќ – Јовчевска: Претпазлива игра

За сега нашата едноседмична игра заврши. Првото утро потоа ме разбуди виор од измешани чувства. Недоброј…

Божин Павловски: Македонија ја водат лоши луѓе

Основач е и долгогодишен уредник на издавачката куќа „Мисла“ во Скопје, а во 1992 година во…

Чејмберс пред Дарвин

Англискиот природонаучник и геолог Чарлс Роберт Дарвин (1809 – 1882) денес во целиот свет е познат…

Владимир Ендровски: Ме нервираат црвени бикини!

Десет прашања за Љац, актерот при драмата на Македонскиот народен театар и десет одговори за тоа…

Конзервативна либералност

Се забавувам со едно момче кое многу го сакам, но практично, не знам ништо за него…

Емилија Андреева: Животот е збрка од интерпункциски знаци

По цели седумнаесет години, актерката Емилија Андреева повторно застана на театарската сцена со монодрамата, што трае…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Миро и Аднан

Тоа попладне кон крајот на јуни Миро го ослушнувнуваше тивкото заоѓање на сонцето и уште потивкиот…

Куштрим Бектеши: Зачуден, налутен и засегнат!

Роден е во Куманово (1982 година), а дипломирал на Факултетот за драмски уметности Скопје – оддел…

Чумата, Колосеумот, приборот, кралот и икањето

Римскиот Колосеум имал педесет илјади места, а влезниците биле – глинени плочки. Најстарото икање за кое…