Сутерен.мк

Бранка Д. Најдовска: За жените и супер женките

Повеќето од денешните мажјаци пораснале во семејства каде што мајките и сестрите буквално биле измеќарки и…

Гладот и агресивноста

Научниците тврдат дека луѓето стануваат агресивни кога се гладни. Имено, нивото на глукозата тогаш е низок,…

Најсекси македонска актерка е Неда Арнериќ

Новинарскиот ниет да ја подотвориме темата дали Македонија има женски, актерски секс-симбол и доколку го има,…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Будење на мансарда

Утринското кафе на мојата мансарда секогаш е почеток на убави мисли упатени кон човештвото, кое се…

Штетен инает

Со другарка ми се знаеме скоро цел живот, но не знам дали беше отсекогаш таква или…

ЕПП

Живо ме интересира: кој нормален би се напил од течноста во која претходно се искапел некој!?…

Џон Оливер: Најлутиот Англичанец во САД

Овој автор на светски влијателното телевизиско ток шоу го издвојува од конкуренцијата неговата злобна сатира која…

Неда Арнериќ: Големата жал на нимфата

Што си вели во огледалото? Што мисли за соблекувањето пред камерите? Што сонува? За што најмногу…

Ана Бунтеска: Илузија

Се разбуди покрај неа, како и секое утро. Сонцето се пробиваше низ тешките завеси, кршејќи ја…