Сутерен.мк

Руса коса, а темна кожа!?

Меланезиците од Соломонските Острови заради своите необични физички карактеристики им станаа особено интересни на научниците и…

Зошто жените изневеруваат?

Според неодамнешното истражување на универзитетот во Индијана, САД, 19 отсто од жените признале дека изневеруваат (23…

5 митови за веганите

За луѓето кои се откажале од производите од животинско потекло се шират разни приказни. Која е…

Рекоа за трпението…

„Боже, дај ми сила да го променам она што можам, трпение да го прифатам она што…

Пандемијата, стравот и алкохолот

Од почетокот на светската криза поради вирусот Ковид – 19, па се до пред крајот на…

Уште некое „упатство“ пред Новата

Нова година е всушност, денот кога луѓето на хартија запишуваат се она што нема да го…

Што „мора“ да направите до Нова година!

Појавата на корона – вирусот ни го испретумба животот, ни уништи многу планови. Празниците се пред…

Самотија и осаменост

Повеќето аналитичари потенцираат дека во денешно време, кога многу се зборува за тимско работење, луѓето сепак,…

Оправдувања што никому не ги должите!

Еден од најважните предуслови за мирен живот е да се биде сигурен во своите избори и…