Сутерен.мк

Нема кој да го запре поскапувањето и манипулациите на трговците

Граѓаните речиси секојдневно се изненадени со нови цени на маркетите и пазарите. Сите молчат. Универзитетскиот професор…

Зошто мажите не се разведуваат?

Слаѓана Трикиќ е терапевтка и тренер за партнерски односи, а како што вели, со нејзина помош…

За пет месеци граѓаните дале 24 милиони евра за патарини

Од наплата на патарина во првите пет месеци од годинава се собрани 1.454.587.856 денари (23.651.835 евра)…

За значајните македонски личности да станат важни и за младите генерации

На 5 јуни (среда) 2024 година, во 12 часот, во амфитеатарот на ИМЈ, Институтот за македонска…

Ерленд Лу: Пекол

                 ПЕКОЛ   Ракел имаше тешка година, но не беше тажна. Само што навистина беше тажна.…

Ф.М. Достоевски: Големиот инквизитор

– Ете, ни тука не може без предговор – имено без литературен предговор, пфф! – се…

Зошто паметните луѓе ретко се среќни?

Судбината на Ернест Хемингвеј, познатиот американски писател и новинар, продолжува да ја интригира светската јавност, иако…

Во која боја изгледаме најпривлечно и најинтелигентно?

Големото истражување на британската онлајн продавница bustshirtsonline.co.uk во кое учествувале повеќе од 1.000 испитаници бараше одговори…

79 години од озаконувањето на македонската азбука

„Јазикот е единствената наша татковина. Сѐ додека го чуваме, го негуваме, го вардиме, го гледаме јазикот…