Сутерен.мк

Дали е вашиот брак добар?

Различни луѓе, различни култури, различни односи! Меѓутоа, тврдат социолозите, а ги препорачува американската адвокатска канцеларија за…

Што содржи најмногу пестициди?

Американска работна група за заштита на животната средина ги објави новите податоци за количината на пестициди…

Професиите со иднина во 2021 – ва!

Додека некои се мафтосуваат со продавање магла, ви ги претставуваме кариерите кои најмногу ќе се реализираат…

Тања Ц. Ангеловска: Корона стихови

Целиот свет е како на пауза откако е прогласена пандемијава и можеби овие денови не можете…

Кралици со чувство на вина!?

Храбрите, деловни жени кои покрај кариерата одржуваат и семејство имаат едно нешто заедничко: чувството на вина,…

Романтиката на Вествуд!

Грчкиот мит напишан од Лонгус за љубовниците Клое и Дафнис, напуштени веднаш по нивното раѓање, одгледани…

Што се случува при слабеење?

Во физиолошка смисла губењето на тежината е напорно за телото и тоа од неколку причини: Ние…

Разрешена дилема!

Неодамнешните истражувања покажаа дека наспроти досегашното мислење, кафето и чајот во умерени количини не не дехидрираат!…

Хроничната осаменост станува болест!

Иако понекогаш чувството на осаменост е нормална појава, хроничното „самување“ може и тоа како да остави…