Сутерен.мк

Кераца Висулчева: За Македонија, со љубов

„Недоверлива сум, зашто луѓето погрешно ги сфаќаат зборовите. Особено кога се од устата на уметник. Културниот…

Вистинската Светлост на Медена земја

Кон крајот на минатата година, на Фејсбук постирав една Вест која помина незабележано од домашните медиуми.…

Прва љубов

Се вљубив смртно и несреќно во мојот школски другар, кој не ме сака, ме остави и…

Бранка Д. Најдовска: За жените и супер женките

Повеќето од денешните мажјаци пораснале во семејства каде што мајките и сестрите буквално биле измеќарки и…

Гладот и агресивноста

Научниците тврдат дека луѓето стануваат агресивни кога се гладни. Имено, нивото на глукозата тогаш е низок,…

Најсекси македонска актерка е Неда Арнериќ

Новинарскиот ниет да ја подотвориме темата дали Македонија има женски, актерски секс-симбол и доколку го има,…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Будење на мансарда

Утринското кафе на мојата мансарда секогаш е почеток на убави мисли упатени кон човештвото, кое се…

Штетен инает

Со другарка ми се знаеме скоро цел живот, но не знам дали беше отсекогаш таква или…

ЕПП

Живо ме интересира: кој нормален би се напил од течноста во која претходно се искапел некој!?…