Сутерен.мк

Карановиќ го одби Лечиќ!

Актерката Мирјана Карановиќ го известила Југословенскиот драмски театар дека одбива да игра во претстава заедно со…

Тања Кочовска: Семејство како тврдина

Со сопругот Предраг Павловски се еден од заштитните знаци на Театарот за деца и младинци, но…

Димче Мешковски: Песок, чамец и лифт

„Како актер, имав многу можности за патувања. А на тие патувања – доживувања, колу сакате! За…

Катина Иванова и Звезда Ангеловска: Маркесовска средба на две дами

Две жени, две маркантни личности од македонската театарска и филмска сцена, деновиве се здружени во една…

Љубовната приказна на Шенка и Ѓорѓи Колозови

Само еден поглед кон болничкиот прозорец, во младата девојка која се смешка од него, и болеста…

Александар и Игор Џамбазови: Сенките и зраците на едно семејство

Тие никогаш не дале заедничко интервју. Како што не ги ни расчистувале јавно, кулоарските шушкања дека…