Сутерен.мк

Димче Мешковски: Песок, чамец и лифт

„Како актер, имав многу можности за патувања. А на тие патувања – доживувања, колу сакате! За…

Кирил Андоновски: Жив е! Не е жив!

“За Петре Прличко најстрашната работа беше кога некој или нешто ќе ја прекинеше пробата. Сепак, еднаш…

Пруст, Брамс и Блади Мери

Францускиот писател Марсел Пруст (1871 – 1922) бил очаен кога го добил писмото во кое познатиот…