Сутерен.мк

Неверојатниот подвиг на еден пингвин!

Пингвин стигнал до брегот на Нов Зеланд, 3000 километри далеку од своето природно живеалиште на Антарктик.…

Добиваме и петти океан?!

Прв пат после стотина години светското Национално географско друштво најави дека Јужниот океан, што го опкружува…

Чиј е Антарктик?

Иако станува збор за континент каде што нема ништо освен вечен снег и мраз, Антарктик низ…