Сутерен.мк

Од што е болен Путин?

Американските разузнавачи минатиот месец објавија проценка на ситуацијата во Русија, во која се наведува дека рускиот…

Мистериозна болест ги напаѓа децата

Научниците се обидуваат да ги откријат причините за чудната и алармантна епидемија на тежок хепатитис кај…

Брус Вилис го напушта Холивуд

Брус Вилис веќе нема да глуми откако му беше дијагностицирана афазија. Вилис (67) ја почна кариерата…

Што ни го јаде здравјето?

За доброто здравје не е заслужна само урамнотежената исхрана туку и балансираните чувства. Доколку емоциите ги…

Бранка Д. Најдовска: Сиромашни и дебели

Преголемата телесна тежина е присутна во сите општествени слоеви, но богатите многу поуспешно и се опираат…

Хроничната осаменост станува болест!

Иако понекогаш чувството на осаменост е нормална појава, хроничното „самување“ може и тоа како да остави…

Сомневање

Фејсбук с(р)еќавања…. Мислев дека сум премногу жива, за да растам исправајќи ги колената. Секако, не скокнав…

Страдања што не поминуваат

Како што пишува Psychology Today некои болки се неизлечиви, без разлика колку и да се трудиме…

Исидора Бјелица: Храбро против ракот

Исидора Бјелица е родена во Сараево, каде што ги минува детството и младоста. Благодарение на нејзините…