Сутерен.мк

Жонглирање

Фејсбук с(р)еќавања… Сите мали луѓе, нации, држави преполни се мании, но преовладуваат редовно, две: манија на…

За разликата помеѓу нешто и ништо

Фејсбук с(р)еќавања… Кога ќе се појави политичар кому ќе му веруваме, не само кога е на…

Матуранти

Фејсбук с(р)еќавања… **** Вие, што им посакувате на матурантиве, добредојде во светот на возрасните – ги…

Бранка Д. Најдовска: Кој рано рани, два шлога граби

Кога станува збор за празничните патувања за мене е секогаш истата приказна. Секој „продолжен“ викенд си…

Духот од срцето

Фејсбук с(р)еќавања… Се ми е поинаку последниве месеци. Некаков скриен ловец на совеста и искушението, кој…

Зошто сакам мачки?

Фејсбук с(р)еќавања… Затоа што се најблиску до мојот карактер. Значи, нарциси? Па, не баш. Мачките на…

Комшилак

Фејсбук с(р)еќавања… Соседството е простор со специфични закони на физиката, каде што звукот е побрз од…

Бранка Д. Најдовска: Киднапирање ирваси

Новогодишните празници секако дека се идеална прилика целото пошироко семејство да се собере на свечената трпеза…

Бранка Д. Најдовска: Кога се мора, се може!

За да ви биде животот полесен поттикнете го сопругот, синот, партнерот, да готват. Дури и кога…