Сутерен.мк

Порази

Фејсбук с(р)еќавања… Симбол на смената на времињата некогаш беше поинаквиот агол на гледање на нештата. Денес,…

Мотор и мотика

Фејсбук с(р)еќавања… Може ли било која власт, да се нарече воопшто власт, доколку не успее да…

Избори

Фејсбук с(р)еќавања… **** Ние не ги избираме политичарите. Тие не избираат нас. **** Ја заменив борбата…

Годините да ви ги имам, фаците да ви ги немам

Фејсбук с(р)еќавања… **** Понекогаш имам чувство дека статусите треба да ви ги прочитам на глас. На…

Надеж

Фејсбук с(р)еќавања… Само во ваква држава, надежта може да стане попатетична од очајот. **** Поради руско-украинскиот…

Патетичка и драматичка

Фејсбук с(р)еќавања… Членување во партија, припаѓање на религија, како и вљубувањето, не е ништо друго, туку…

Татковина

Фејсбук с(р)еќавања… Нема попоразително искуство од она, кога ситуацијата ќе те натера да ги тестираш пријателите.…

Селфи за почетници

Фејсбук с(р)еќавања… Има еден модел на локални паланчани, кои се згрозувааат од пијани во кафеана, по…

Завист и здодевност

Фејсбук с(р)еќавања… Во едно црвено, вторнично утро доаѓаш до точката кога ти е јасно, дека собирањето…