Сутерен.мк

Рекоа и ги збогативме

„Јас потекнувам од типично србоманско семејство и затоа немам бугарски комплекс“ ЉуБчо Георгиевски „Таму се смеевте…

Единствено праведно

Доколку зборуваме за право и правда, тогаш тоа треба вака да биде…

ТНТ

Неодамна, одејќи по една од најромантичните скопски улици, „Самоилова“, „нагазив“ на дречливо – портокалов леток. Обично,…

Тони Димитриевски: Лешинарење

Не би да шпекулираме, ама се чини прилично веројатно дека и првиот “хомо сапиенс“ забележал како…

Магичноста на фотелјата

Своевремено, кога римските војсководци се враќале како победници од битките, нивните сограѓани ги пречекувале како богови.…