Сутерен.мк

Петре М. Андреевски: Сите наши солзи

„Лакримариј“ е последната книга песни на Петре М. Андреевски (1934 година). Лакримариј е како што вели…

Ладислав Палфи: Ова копно е премал брод за мене

Кога на 13-ти февруари беше објавена веста за смртта на Ладислав Палфи, постарите колеги истата ја…