Сутерен.мк

Најмладата која сама го обиколи светот

Деветнаесетгодишната Зара Радерфорд стана најмладата жена која сама го обиколила светот, а во четвртокот се врати…

Минијатурна крава за Гинис

Во Бангладеш изгледа се роди најмалата крава во светот! Минијатурната крава е висока 51 сантиметар и…

Песочен замок за Гинис!

Деновиве во Данска беше претставен најголемиот замок од песок на светот, посветен на пандемијата од коронавирусот.…

Најмалиот етно – музеј е во Џепчиште

Веќе пет години Симеон Златев – Моне упорно се обидува да го привлече вниманието на канцеларијата…