Сутерен.мк

Пилула која имитира чувство на ситост

Дебелината е голем здравствен проблем кој погодува милиони луѓе низ светот. Многу од нив одат на…

Потрошувачката кошничка е над 51 000, минималецот е 20 175 денари

Иако беше најавено дека до денеска ќе ги разгледуваат анализите за ново замрзнување на цените на…

Зошто секогаш сме гладни?

Нутриционистката Џулиа Денер ги откри можните причини за прекумерен глад: Хипоталамусот, дел од мозокот и најважниот…

Се повеќе деца во земјава гладуваат

Народот е се посиромашен, а родителите со ниски примања децата ги испраќаат во училиште со многу…

Што да грицкате ноќе?

Во случај на глад доцна во ноќта, ова се грицките што најмалку ќе и наштетат на…

Премногу гладни, премногу богати и себични!

Повеќе од 811 милиони луѓе не можат да си дозволат здрава и редовна исхрана, а богатиот…

Поради климатските промени ќе јадеме инсекти!?

Според извештајот на светската организација за храна (како што пишува сајтот Klima 101), моментно две милијарди…