Сутерен.мк

Реконструкција на последните денови на Гоце Делчев

– Како одела линијата на движење на Гоце од Солун кон селото Баница. Реконструкција на неговите…

Пустец ќе подигне биста на Гоце Делчев

Градоначалникот на Општина Пустец, Пали Колефски, изјави дека го поддржува барањето на Македонска алијанса за европска…

Дарко Јаневски: Да беше Гоце денес жив…

Да беше Гоце Делчев денес жив, веројатно ќе работеше како наставник во некое училиште. Денеска е…

Одбележана 120-годишнината од загинувањето на Гоце Делчев

Со панихида на Македонската Православна Црква – ОА и со положување цвеќе пред гробот на Гоце…

Одбележување на 151 година од раѓањето на Гоце Делчев

Одбележувањето на 151 година од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев се одвива под строги протоколи…

150 години од раѓањето на Делчев!

Македонците во Македонија и во светот денеска одбележуваат 150 години од раѓањето на великанот на македонското…

Магдалена Андоновска: Камен во чевелот

Чекориш полека. Забрзано одиш.Трчаш. Застануваш. Исто е. Нешто те стега во чевелот. Те притиска силно. Чуствуваш…