Сутерен.мк

Предолго поминато време на „X“ создава депресија и анксиозност

Неврологот Рејчел Самерс редовно споделува совети и трикови за подобрување на менталното здравје на ТикТок. Таа…

Која храна може да спречи деменција и депресија?

Јагодите би можеле да помогнат во превенција на деменција и депресија кај луѓето со прекумерна тежина…

Третина од адолесцентите во Македонија се борат со анксиозност и депресија

Депресијата и анксиозноста стануваат едни од главните растројства, не само кај нас, туку и во светски…

Катица Ќулавкова: Депресија-утро

Посветено на депримираните, од циклусот „Депресии“ ДЕПРЕСИЈА: УТРО Наутро отсекогаш си сакала да молчиш. Си го…

Превенција за депресија

Честата промената на расположението може да биде од различни причини , но депресијата значи пореметување на…

Депресијата сака да нè лаже

Терапевтката Меган Бруно сподели пет корисни совети за оние што поминуваат низ депресивен период и се…

Кои се најнесреќните!

Рак Ракот е најнесреќниот зодијачки знак! И тоа, кога лошо изгледа?! Секако дека звучи површно, ама…

Бонус причини за депресија

Есента на многумина им носи лошо расположение. Разбирливо, не е лесно од бикини туку така да…

Нова студија за анксиозноста и депресијата

Истражувачите од Институтот за медицински истражувања КИМР Бергхофер во Австралија идентификувале дури 509 гени кои се…