Сутерен.мк

Држава во погрешен правец

Околу 60 отсто од граѓаните сметаат дека Македонија се движи во погрешна насока, покажува најновата анкета…

Ароганција

Фејсбук с(р)еќавања… Одредена ароганција е дозволена само кога некој ќе направи чекор напред. Вулгарно е кога…

Совест

Многу ве сакам Дарлинг и едвај чекам да го прочитам следниот ваш коментар на нашите проблеми.…

Без морална одговорност, државата е џунгла!

„Кога нема морална одговорност, на граѓаните им се испраќа порака дека ние не сме ни заедница.…

13 идеи за спас на Македонија

Државава, според преовладувачките оцени, останува и натаму во состојба на „продолжена транзиција“ и, што е најзагрижувачки,…

Ноне Абрашева Ноциќ: Нула

Нулата е број што покажува отсуство на вредност. Значи, нулата е ништо, компир, шипки варени или…

Оливера Китанова: Адвокатот на ѓаволот!

“Среќна околност за мене е што можам целосно да и се посветам на работата со оглед…