Сутерен.мк

Брендан О’Нил: А што па Евреите не остават да бидат убиени?

Тешко е да се најде НЗС на Блискиот исток каде Арапи веруваат дека Израел треба да…

Софија мора да ја признае депортацијата на македонските Евреи

Со пораки „Никогаш повеќе“ и „Ние се сеќаваме“ тие дојдоа до Тутунскиот комбинат во Скопје, некогашниот…

Еврејка од Штип се поклони на убиените во Треблинка

Шела Сион-Алтреаз дојде во родниот Штип од Израел каде живее, за се поклони пред споменикот на…

Никогаш да не се повтори!

Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и заменик министерот…

Прозбореа и од „Лев Тахор“

Припадниците на еврејската религиозна група „Лев Тахор“ кои се сместени во хотелот „Прага“ во охридското село…

Самуел Садикарио: Кога губиш, најтешко е да изговориш љубов, а друг збор немаш

Евреите во нашава земја денес се вистинска реткост. Причината за тоа е што во мугрите на…

МОНАСТИР БЕЗ ЕВРЕИ

Мемоарите на Жамила Ангела Колономос „Монастир без Евреи: сеќавања на партизанката – Еврејка од Македонија“ неодамна…