Сутерен.мк

Евровизија нема да се одржи во Украина догодина

Европската радиодифузна унија (ЕБУ), организацијата која го организира Изборот за песна на Евровизија, потврди дека натпреварот…

За медиумите, Андреа е меѓу најдобро облечените

Пред финалето на овогодинешната Евровизија (вечерва, 14 мај, 21 часот), медиумите ги сублимираат досегашните впечатоци. Според…

Игор Пачемски: Don’t play that song again/Silentium Aeternum

Comme d’habitude и оваа година доаѓа мај во нашиот (вашиот) крај. Ретро спомени на првиот пеглан…

Победници и поразени

До сега на Евровизија се претставени 1 500 песни, па на еден нејзин фан би му…

Почетоците на Евровизија

Во 50-тите години, откако започнала да се обновува воено-разурнатата Европа, Европската радиодифузна унија со седиште во…

Кои се Манескин?

На 65 – тото издание на Евровизија, после 31 година победи Италија со песната „Zitti e…