Сутерен.мк

Јасна Котеска: Уживај!

Во 2003 година Роман Абрамовиќ наеднаш ги купи Челзи, петтата (Пелорус) и шесттата (Ле Гранд Блеу)…

Јасна Котеска: За етичкиот гест

Од каков материјал е направен човекот кој останува доследен на својот збор? Нема ништо пострашно од…

Никој нема право да ме учи како да бидам среќен

Имануел Кант е роден во Кенигзберг во Источна Прусија (денес – Калининград, Русија), каде што и…

Игор Пачемски: Чунга – лунга бизнис!

Сите знаеме дека јас сум дизајнер на гаќи. И на цицкарници. И на понекое пижамче, како…

Љубица Шутуркова: Женското “слугување” полека, но сигурно исчезнува

Таа е ќерка на еден од најизвиканите транзициски босови, идеен творец на првата приватна дерматолошко –…