Сутерен.мк

Корупција во ЕУ парламентот

Белгиски судија подигна обвинение против четири лица осомничени дека примале пари и подароци од една земја…

Кој гласаше ЗА?

Денеска во Собранието на 81-та пленарна седница беа изгласани предложените заклучоци за францускиот предлог поднесени од…

Кои се разликите во преговарачките рамки на Македонија и Албанија?

Чиста формулација за „отворање на преговорите за пристапување“ без креативните решенија две фази, како во македонскиот…

Улф Брунбауер: Зошто францускиот предлог е опасен?

Има одредена иронија во тоа што токму Франција претстави проблематичен компромисен предлог. Затоа што со години…

Осми ден протести против францускиот предлог

Во мирна атмосфера и со присуство на голем број граѓани помина осмиот ден од протестите против…

Македонско – бугарските преговори не смеат да бидат тајни

Придонес кон тековните јавни консултации за предлог преговарачката рамка за Северна Македонија за пристапување во ЕУ…

Францускиот предлог е неевропски преседан

Поранешниот Евроамбасадор, Ерван Фуере во гостување на тв 24, оценуваќи го Францускиот предлог како рамка за…

Малинка Ристевска Јорданова: Не, треба да остане – не!

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот…

Како отсечното „НЕ“ во Брисел, стана „ДА“ во Скопје?

Чист јазик именуван како – македонски, без посебно поглавје во преговорите за добрососедските односи кои ги…