Сутерен.мк

Игор Пачемски: Ковиде леде, 3 дел – Епилог

„А ја сам самооо, нежна жена…“ Види ја пустата Спасе, како пеперутка е! Да, вистина е.…

Магдалена Андоновска: Тесна кожа

По телевизиските екрани секој ден оди реклама за чоколадото “Најлепше жеље“, во која се поставува прашањето…

Теута Арифи: Ретките судбини се за ретки луѓе!

Теута Арифи (Тетово, 1969 година), дипломирала филологија на Приштинскиот универзитет, а магистрирала и докторирала на Филозофскиот…

Оправдувања што никому не ги должите!

Еден од најважните предуслови за мирен живот е да се биде сигурен во своите избори и…

Мали упатства за големиот живот!

Пред да пресудиш за туѓите грешки, погледни се себеси. Оној кој фрла кал, не може да…

Зошто ни фали емоционална интелигенција?

Претставата дека некои луѓе се зли, а други добри е примитивна и инфантилна. Ваквото сфаќање се…

Билјана Ванковска: Животот нема смисла без алтернатива

Таа не смета дека има други, поповикани од неа да зборуваат кога повеќето молчат. Убедена е…

Ноне Ноциќ: Образование по Итар Пејо!

Тргнува Пејо со мариовци на пазар во Прилеп, кога од највисокиот рид гледаат дека целиот град…

Снежана Стамеска: Оправдај се прво пред себе, после пред другите!

На овој први јануари, актерката Снежана Стамеска ќе полни 65 години. Со почетокот на годината, ќе…

Contact Us