Сутерен.мк

Исповед на Ума Турман за абортусот

„Го следев текот на радикалниот закон против абортусот во Тексас со голема тага и нешто како…

Задолжителната вакцинација станува реалност!

Австриската влада го претстави нацрт-законот со кој од февруари се воведува задолжителна вакцинација во таа земја.…

Жените бараат повеќе сопрузи!

Владата на Јужна Африка неодамна предложи да се озакони полиандријата т.е. да се легализираат браковите на…

Шпанија ја одобри еутаназијата

Четвртата европска земја која дозволува пациентите со неизлечлива болест доброволно да ја изберат смртта за да…

Унгарија ја забранува ЛГБТ литературата!

Партијата на власт во Унгарија предложи закон кој предвидува забрана на дистрибуција на ЛГБТ литература меѓу…

Како станала неделата неработна?

Царот Аврелијан во 274 година го создал официјалниот римски култ кој се базирал на почитување на…

Преплатена алиментација

Се разведов неодамна, на барање на мојата жена, ама таа ја претера. Бара од секое дете…

Навистина ли двобоите биле в зори?

Историчарите дошле до заклучок дека двобоите се случувале во секое доба од деноноќието, но сепак, најмногу…

За Венеција и правосмукалките во облаци

• Во Денвер, во американската држава Колорадо, се уште е на сила законот со кој е…