Сутерен.мк

И Мартин Шин жали за името

Американскиот актер Мартин Шин, според личните документи сѐ уште се вика Рамон Естевез, но светот го…

Зошто хероинот има херојско име?

Да, зборот хероин потекнува од грчкиот збор херос, од којшто потекнуваат и херој и хероина. Иако…

Холандската криза на идентитет

Државата официјално се вика Nederlands, како што ја нарекуваат и нејзините жители. Зборот “neder” значи понизок…

Петре М. Андреевски: Љубовта е и последната желба!

Големиот македонски писател зборува за љубовта како општочовечка утеха, за македонската жена, за тоа што му…