Сутерен.мк

Ново замрзнување на цените

Цените на храната ќе замрзнуваат од следната недела. По енормното зголемување на прехранбените производи во малопродажба,…

Сто артикли поскапеа за еден ден

За еден ден направени се корециии на стотина производи во еден од големите ланци на маркети…

Овошјето ни стана луксуз

Овошјето стана луксуз. Тезгите полни, но цените високи. Граѓаните разгледуваа, но малкумина одлучуваа и да купат.…

Јадеме најскапа храна во Европа

Македонија се наоѓа на врвот од земјите во регионот според стапката на инфлација, а меѓу последните…

Инфлацијата во еврозоната падна на 6,9 отсто

Инфлацијата во 20-те земји на ЕУ кои користат евро валута се забави на најниско ниво во…

Животниот стандард ни е целосно урнисан

Тешко е да се очекува значајно намалување на цените на прехранбените производи годинава, со оглед на…

Инфлацијата не застанува

Цените на мало за една година се повисоки за 15,4 проценти а храната во просек е…

Какви се цените во Германија?

Една од најбогатите земји на светот е исто погодена од војната во Украина како и ние,…