Сутерен.мк

Што е „полиција за морал“?

Жестоко критикуваната „полиција за морал“ во Иран не успева да го контролира изгледот на жените во…

Немирите низ Иран продолжуваат

Бројот на жртви во немирите во Иран се искачи на 31 лице. Иранската револуционерна гарда денеска…

Троглодитите од Иран

Кандован е село во руралната област Оску во Иран, во кое според пописот од 2006 година…