Сутерен.мк

Огромни суми доделени за проекти кои немаат врска со култура

Збунувачки, неправедни и бесмислени одлуки, немање кредибилитет да се проценува што е од национален интерес, а…

Министерството за култура фаворизира издавачки куќи

Македонската асоцијација на издавачи и годинава го изрази своето незадоволство од резултатите од Годишниот конкурс за…

Прва селекција за Роман на годината

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ што ја доделува фондацијата за унапредување и промоција на културните…

Најсмешните животни во 2021-ва!

И покрај ограничувањата заради пандемијата повеќе од седум илјади фотографии пристигнале на фото-конкурсот Comedy Wildlife Awards!…