Сутерен.мк

За земјотресот нема Курди и Турци, сите се вистински исти

Едното видео е од доминантно курдскиот град во Сирија, Џандарис. Другото е од турски Хатај. Во…

Курдите протестираат во Париз

Во Париз денеска втор ден по ред дојде до судири меѓу полицијата и припадниците на курдската…