Сутерен.мк

Пронајден е најстариот леб на светот

Во областа Мекан на археолошкиот локалитет Чаталхојук во јужната турска провинција Коња е пронајдена речиси уништена…

Илија Димитриевски: Леб ли е проблем?!

Во мирнодопски услови плус, при државни субвенции за производителите на храна, значи и на пекарската индустрија,…

Штипските пекари на страна на муштериите

Дел од штипските пекари одлучија цената на лебот да ја намалат и до пет денари, па…

Бранимир Јовановиќ: Аматеризмот е во владата, вината е кај пекарите

Лебот во Австрија е поскап за еден до два пати, но платите се повисоки за пет…

До 31 мај ќе јадеме леб од 33 денари

Премиерот Ковачевски рече дека одлуките ги носат за да не дозволат едни да плаќаат, а други…

Навистина ли е лебот толку штетен?

Лебот е прекрасна храна, одлично оди со многу јадења, но често слушаме колку е нездрав. Постојат…

Јадеме најскап леб на Балканот

Цената на храната и трошоците за живот вртоглаво растат. Тоа го потврдуваат и најновите пресметки на…

Зошто во ресторан веднаш носат леб?

Причините се бројни, но сите се сведуваат под еден збор – манипулација со гостите. Од печивата…

Ана Мартиноска: Преку леб – погача

Кога ќе штиклирате голем професионален предизвик кој ви стоел во работната агенда неколку месеци и кога…